کودکان در نوشتن الگو میگیرند. شرایط خانواده، میزان رفاه، و آرامشی که در خانه وجود دارد، استرس یا شرایط بد، در تمام جنبه های کودکان تاثیر دارد.
مثلا کودکی که آرامش درونی نداشته باشد نمیتواند از عهده کار ظریفی مثل نوشتن بر بیایید. البته شخصیت هر کودک که ممکن است ذاتی باشد هم روی یادگیری او تأثیر زیادی دارد.
درشت خط بودن نشانه چیست؟
معمولا کودکانی که خط درشتی دارند اعتماد به نفس بالاتری دارند و کودکانی که خط ریزتری دارند اعتماد به نفس کمتری هم دارند.
عوامل تاثیر گذار در خوش خطی
عوامل ارثی نیز ممکن است روی یادگیری کودک در خوشنویسی موثر باشد. مثلا ساختار استخوان ها، نحوه قرار گرفتن قلم در انگشتان، هماهنگی بین چشم ها، و غیره
آموزش اصولی خوشنویسی کودکان
اما مهمترین عامل در یادگیری ،آموزش است. کودکانی که خوشنویسی را اصولی و در آموزشگاه یاد میگیرند به راحتی میتوانند خطی زیبا داشته باشند. شما باید علاوه بر اینکه کودک را تشویق به یادگیری در کلاس خوشنویسی بکنید خود نیز الگوی خوبی در نوشتن باشید.
باید بتوانید اعتماد به نفس کودک را بالا ببرید.
از کودک خود بخواهید یک بیت شعر که خودش به آن علاقه دارد را با خط زیبا برای شما بنویسد. یا از اتفاقاتی که برایش جالب است داستانی بنویسد. و او را تشویق کنید حتی اگر بد نوشته است.
شما میتوانید با تقویت مهارت دست ورزی به بهتر شدن نوشتن او کمک کنید. نرمش و ورزش دادن دست، به کودک کمک میکند که بهتر و با تسلط بیشتری بنویسد.
برای اینکه کودک شما بتواند پیشرفت چشم گیری داشته باشد باید در آموزشگاه خوشنویسی ثبت نام کند و زیر نظر اساتید مجرب آموزش ببیند.
جمع بندی
سعی کنید برای آموزش، آموزشگاهی را انتخاب کنید که کودک بتواند در کلاس علاوه بر جنبه یادگیری خط، جنبه سرگرمی و تفریح هم داشته باشد ، که با بازی کردن و تشویق او باعث شود که تمایل بیشتری به ای یادگیری نشان دهد.
سرزنش یا تنبیه کردن کودکان در هر کاری باعث میشود که آنها دل زده شده و دیگر اشتیاقی برای ادامه نشان ندهند.
به قلم: استاد پرویز نجف پور