آیا موسیقی یک استعداد ذاتی است؟

اشتراک گذاری:

یکی از بحث برانگیز ترین مباحثی که همیشه بین افراد عام جامعه و موزیسین ها رد و بدل میشود ذاتی بودن استعداد موسیقی است.

مهارت موسیقی چیست؟

باید بگوییم ژن مشخصی به عنوان ژن موسیقی وجود ندارد. بلکه عوامل و ژن های دیگری هستند که بر مهارت و توانایی موسیقی می‌افزاید.
در واقع به بیان ساده‌تر یعنی ترکیب چند ساختار در مغز که در شرایط خاص رشد می‌یابد و تقویت میشود، مهارتی با عنوان عام استعداد موسیقیایی بروز مینماید.

تجربه موسیقیایی در زندگی کنونی برای رشد و پرورش مهارت موسیقی ضروری است، اما این فقط به این معنا نیست که ترومبون را به دست کودک دوساله بدهیم و منتظر رشد و پیشرفت باشیم.
تجربه موسیقی برای کودک نوپا و خردسال به همان سادگی و به صورتی است که والدین برای کودکشان آواز می‌خوانند و یا به صورت کودکانه با فرزندشان صحبت میکنند، یا به کودک کمک میکنند پست بزند و یا آنها را تشویق می‌کنند که صداهای مختلف بسازند و با ریتم صحبت کنند.

به همین سادگی است که ما مهارت را در کودک پرورش میدهیم.

این تجربیات در اصل باعث پیشرفت در ساختار مغزی کودک میشوند:

صداهایی که از اطراف کودک میشنود باعث پیشرفت شبکه شنوایی او میشود . قشر کورتکسی مغز که در حقیقت با کمک قشر شنوایی گسترش می‌یابد کمک می‌کند.
و همچنین شبکه ی بینایی کودک تقویت میشود.
با دنبال کردن صدا تمام این تجربیات که کودک انجام میدهد در نهایت مبدایی برای آموزش مهارت موسیقیایی کودک میشود.

وجود استعداد در زمینه های مختلف موسیقی و تاثیر آن می‌توان گفت موسیقی یک پدیده ی چند بعدی است و استعداد موسیقی در هر قسمتی از آن می‌تواند وجود داشته باشد.

همچنین بخوانید  خطاطی استاد نجف پور مصرع گرم تو دوستی

برای مثال استعداد در شنیدن یا به اصطلاح مهارتهای شنیداری باعث فهم بهتر از زیر و بمی صداها ، توانایی تصور موسیقی و شنیدن صدای نت ها در ذهن قبل از این که موسیقی نواخته شود، بداهه نوازی ، و تشخیص صحیح ریتم موسیقی میشود.

استعداد یا مهارت های شناختی باعث خواندن روان نت‌ها جابجایی بهتر سریع تر در نواختن نت‌ها ، فهمیدن ساختار موسیقی، بهتر حفظ شدن نت ها، و.. میشود.

استعداد یا مهارت تکنیکی باعث مرتبط سازی بهتر نتها در نواختن ، کنترل بهتر، انتقال ومعنای اصلی قطعه با کیفیت تر نواختن و تاثیر گذاری در حین اجرای قطعه میگردد.
در نتیجه ارتباط بهتر با شنوندگان صورت میپذیرد.

اگر خلاقیت در زمینه ی موسیقی وجود داشته باشد ، به آن مهارت خلاقانه‌ موسیقیایی گفته میشود.

استعداد موسیقی

بنابراین در موسیقی مهارت یا استعداد های مختلفی میتواند وجود داشته باشد و هر کسی میتواند در این زمینه استعداد داشته باشد. یا با یادگیری آن را ارتقا دهد . اما اینکه این استعدادها ذاتی هستند و در همه ی انسان‌ها به اندازه یکسان از ابتدای خلقتشان وجود داشته و یا اینکه با تمرین و یادگیری میتوان آن را پرورش داد هنوز در هاله ای از ابهام وجود دارد.

مهمترین نتیجه‌ای که به آن میتوان رسید این است که موسیقیدانان موفق در یک نقطه وجه اشتراک داشته اند. ( همه‌ی آنها در مسیر خویش به سختی تلاش کرده اند)

سخن آخر

استعداد ذاتی تا حد بسیار کمی میتواند تاثیر داشته باشد و بیشترین عاملی که باعث میشود تا یک هنرمند نوازندگی و دنیای موسیقی پیشرفت کند پشتکار و تمرین مداوم و پیوسته است. هرگز نامید نشوید. ممکن است بعد از چندین بار شکست به هدفی که دارید دست پیدا کنید.

همچنین بخوانید  استاد نجف پور به همراه استاد محمدعلی بهمنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب